2007 – Bolero Mario Netto!

2e prijs + ereprijs – 106,8 punten

Geïnspireerd door de magie van de Bolero, heeft theater CCM vol ambitie deze nieuwe show in zijn theatertour opgenomen, waarin alle facetten van de Bolero onder uw aandacht worden gebracht, maar waarbij de muziek samen met de creatie toch de boventoon blijven voeren.
Waarom de keuze voor de Bolero, zult u zeggen? Dit was in onze West-Europese cultuur toch een voor velen onbekend fenomeen. Dit was echter totdat de filmindustrie, zeg Hollywood, deze muziek en dans ontdekte. Wie kent dan ook niet de beroemde film “Ten” met de nog altijd fameuze Bo Derek in de hoofdrol, die de liefde bedrijft op de opzwepende tonen van de Bolero in de uitvoering van Ravèl . In een woord “Fantastisch”, maar ook Bo Derek mocht er wezen trouwens!
Ja, dames en heren, sluit nu even uw ogen en laat u door theater CCM meeslepen in uw fantasieën, op de zwoele zuidelijke tonen van de Bolero. In de beleving van menigeen is op dit moment de bolero dan ook overduidelijk de muzikale vertaling van passie. We zien dan ook, vooral bij een aantal heren, een geheimzinnige glimlach verschijnen. Dat alles kan echter maar van korte duur zijn, want op de aanzwellende tonen van de bolero keren we, zij het met lichte tegenzin, terug naar de werkelijkheid.
De werkelijkheid is dat u met zijn allen geniet van de muzikale marionetten, die in volledige harmonie en vol overgave, dit schitterende muziekstuk ten gehore brengen. U krijgt een onweerstaanbaar gevoel om op het ritme van de muziek te gaan bewegen, te dansen, en ook dat is Bolero.
Wij als theater CCM hebben getracht u als publiek te vermaken, waarbij uw applaus onze beloning is. Vele, vele mensen achter de schermen hebben bijgedragen aan deze voorstelling, waarvoor onze dank! Ook na de voorstelling mogen we met zijn allen toch wel concluderen dat deze creatie, op dit opstellingsterrein, in deze momenten van betrekkelijke rust, een lust is voor het oog. We mogen wel zeggen een waarlijk “Stil(l)even” Het theater van Corso Club Meddo wenst bij deze dan ook iedereen een vrolijk volksfeest toe met veel dans, muziek en passie, of samengevat: Bolero!!!

Ontworpen door : Pieter ten Pas en Erik Dunnewold

Meer foto’s in ons fotoalbum van onze Facebook-pagina