2009 – De eeuwige jachtvelden

7e prijs – 89,5 punten

De Eeuwige Jachtvelden, het rijk van Wakan Tanka, De Grote Geest, wiensnstem ik hoor in de winden, wiens adem alles op aarde laat leven, heerser overnalle indianen, zowel de levenden als de doden. De Eeuwige Jachtvelden is in indiaanse begrippen het hiernamaals. De plek waar alle indianen uiteindelijk terecht komen om daar rijkelijk te worden beloond voor hun moed, trouw en loyaliteit. De plek waar ze naar hartenlust kunnen jagen, mediteren en genieten van hun eeuwige rust.
Echter niets is minder waar. De indianen hebben geen rust in de eeuwige jachtvelden. Alles draait de afgelopen era om wraak op de blanke man. De blanke man die allereerst hun bizons (voedsel) afnam, daarna hun land, en uiteindelijk hun trots. De blanke man die hun diep heeft vernederd en uiteindelijk ook zonder genade van het leven heeft beroofd. Dit schreeuwt om genoegdoening, om wraak. Dat is echter onmogelijk, niemand keert terug uit de eeuwige jachtvelden, niemand, niemand… Of toch!!!
Is het de Wicasa Wakan, Grote Medicijnman, dan toch gelukt om het onmogelijke te laten gebeuren. Is de grote kano op weg terug naar de bewoonde wereld? Is het uur van wraak en genoegdoening aangebroken? Jazeker, de grote kano is teruggekeerd naar de aardse wereld, met aan boord de grote leiders uit vervlogen tijden. Voorop, Tecumseh, De Grote Leider, bezwoer op het sterfbed van zijn vader om de dood van al zijn voorvaderen te zullen wreken! Daarna, Geronimo, De Legende, zal alles in het werk stellen om de geesten van zijn vermoorde broeders tevreden te stellen. Achterin, Crazy Horse, Steigerend Paard, de overwinnaar van Little Big Horn, de blankendoder!
Alles zullen ze in hun tocht door over onze aardkloot in het werk stellen om hun indiaanse trots in ere te herstellen, om daarna als ware overwinnaars terug te kunnen keren naar De Eeuwige Jachtvelden, waar ze roemrijk zullen worden ontvangen door hun voorvaderen, hun bloedbroeders en door Wakan Takan, De Grote Geest. Dus blanke man wees alert, en let op uw scalp, de grote kano komt eraan!!!

Moedige blanke mens, dank voor uw aanwezigheid, Corsoclub Meddo

Ontworpen door : Pieter ten Pas en Erik Dunnewold
Aantal bloemen: 110.350

Meer foto’s in ons fotoalbum van onze Facebook-pagina