2012 – The Flying Steam Machine

3e prijs – 91,0 punten

Sinds jaar en dag heeft de mens willen vliegen. Al in de vroege middeleeuwen ontwikkelde de mens allerlei vreemde bouwsels om het luchtruim te bedwingen. Een van de grootste genieën uit de tijd rond 1500, namelijk Leonardo da Vinci, ontwierp al constructies waarmee het in theorie mogelijk was om te vliegen. De echte mogelijkheden kwamen er natuurlijk pas in het stoomtijdperk, ook wel de industriële revolutie genoemd. Nu konden met de technieken van da Vinci en de aandrijfkracht van stoom machines ontworpen worden voor op de weg, op het spoor en natuurlijk in de lucht.
Door een bijzonder toeval is het Corsoclub Meddo gelukt om een exclusief ontwerp uit die periode op de kop te tikken. Dit ontwerp, van dhr. J.V. Erne samen met zijn vriend en technicus dhr. C.N. Emo, stond aan de basis van deze prachtige vliegmachien in bloemen.
Wij presenteren u dan ook vol trots: “The Flying Steam Machine” Uiteraard zullen enkele criticasters de volgende opmerking plaatsen: Heeft deze machine in het echt ooit gevlogen? De geschiedschrijving laat ons hierover echter in het ongewisse, dus is het aan u om te oordelen! Wij wensen u bij deze dan ook veel kijkplezier!

Ontworpen door : Pieter ten Pas, Erik Dunnewold, Gerhard Klomps

Meer foto’s in ons fotoalbum van onze Facebook-pagina