2014 – Benidorm Bastards

2e prijs – 88,6 punten

Anno 2014 wordt onze samenleving steeds ouder. Het probleem hangjongeren lijkt min of meer onder controle. Echter er dient zich een nieuwe uitdaging aan, namelijk het creëren van plekken, bijeenkomstruimten en vermaak voor onze oudere medemens. Waar vroeger de gevestigde bejaardentehuizen, verzorgings- en dorpscentra deze taken met veel inzet en toewijding op zich namen, is er in deze tijd geen geld meer voor deze voorzieningen.
Langzaam tekenen zich de contouren af wat de gevolgen van deze politieke beslissing zijn, nog versterkt door het steeds grotere aantal, al dan niet vitale, ouderen in onze maatschappij.
Hieruit ontstaat dat er steeds meer samenscholingen van groepen ouderen zijn die in beginsel zeer onschuldig ogen, sociaal netwerken zoals dat vroeger ging! Wat echter begint met een eenvoudig spelletje als jeu de boules, kaarten of mens erger je nieten gaat zo langzamerhand over in rollaterraces, scootmobielcrossen, wandelstokvechten en wat er verder nog aan ongein bedacht wordt . (Een zittend gat, bedenkt zich wat!!!).
Daarnaast wordt ook het pesten en treiteren van de hardwerkende mens een van de meest voorkomende vormen van tijdverdrijf. Het motto luidt: Lachen is gezond ook al heb je een dikke kont!! Blijft het echter bij deze kleine, onschuldige pesterijen en grappen of wordt het totale anarchie? De toekomst kan grillig en onvoorspelbaar zijn.
Hele wijken met hangouderen die het totale leefmilieu terroriseren, naar hun hand zetten en oneigenlijk gebruik maken van hun machtpositie. Zoals de geschiedenis uitwijst, neigt een overtalpositie vaak naar absolute macht. Het kan ontaarden in de oudere mens die met de nieuwste technieken de samenleving naar hun hand gaan zetten. Wie zit daar op te wachten?
Ja mensen, verveling is des duivels oorkussen, en dat geldt voor alle leeftijden. Zo kan de oudere mens het enfant terrible van de samenleving worden. Besef dit ten zeerste, het kan je vader of moeder zijn, of op termijn betreft het jezelf, geïnfecteerd door de massahysterie. Wees dus waakzaam!
Corso Club Meddo heeft getracht met de haar ter beschikking staande (bescheiden) middelen inzichtelijk te maken waarin zich dit toekomstige probleem kan ontaarden. Let wel, nu is het nog leuk, maar zoals het met kleine kinderen en jonge dieren ook vaak gebeurt, het wordt op een gegeven moment irritant, of erger, het loopt volledig uit de hand. Het is echter nog niet te laat!! Bundel uw krachten!! Word lid van een corsoclub!! Neem uw ouders mee en maak hun ook lid!! Bezigheid siert de mens!! Geef de oudere mens een toekomst!! Bijdragen van zowel fysieke als mentale aard zullen door Corsoclub Meddo zeer op prijs gesteld worden. Uiteraard zijn bijdragen in materiële alsook financiële vorm ook zeer welkom. Deze bijdragen betreffen ons allemaal!!

Ontworpen door : Erik Dunnewold, Bart Derksen, Gerhard Klomps
Aantal bloemen : 111.150

Meer foto’s in ons fotoalbum van onze Facebook-pagina