2018 – Quadriga

1e prijs + ereprijs – 97,5 punten

Het welbekende wagenrennen werd in de Romeinse tijd gespeeld in een zogenaamd ‘circus’. Een van de bekendste stond in Rome, Circus Maximus, Aan de wedstrijden namen vier teams deel, die ieder een politieke stroming vertegenwoordigden: de Roden, de Groenen, de Witten en de Blauwen.

Meestal werd er met een quadriga, een vierspan, gereden. Tijdens een race moesten de wagens zeven keer om de spina heen rijden. Bij de metae, de keerpalen op de hoeken van de spina, was het de bedoeling om de bocht zo kort mogelijk te nemen om zo de tegenstanders te hinderen. Vele wagens sloegen hier om, waarbij het regelmatig voorkwam dat de menners uit de wagens vielen, werden meegesleurd door de paarden en zo de dood vonden.

Dit jaar bouwt corsoclub Meddo een Quadriga, waarbij de paarden uit de bocht vliegen en de menner probeert het vierspan weer op het goede spoor te krijgen.

Feiten & cijfers:
Ontworpen door : Pieter ten Pas, Erik Dunnewold, Kevin Voskuil
Hoogte wagen : 7,6 meter
Breedte wagen : 4 meter
Lengte wagen : 15 meter
Aantal bloemen : 119.900

Meer foto’s in ons fotoalbum van onze Facebook-pagina

In de media:

“Spectaculaire Quadriga van Corsoclub Meddo als grote winnaar over de streep”