Juryrapport 2019

Het juryrapport is binnen, wat had er anders en mogelijk beter gekund??? Lees hieronder het complete rapport van onze wagens.

Monkey Temple (1e plaats, 94.01 punten, Publieksprijs)

De meeste corsowagens zorgden voor een glimlach rond de mond, bij de wagen van corsoclub Meddo vielen de monden ongegeneerd open. Wat een verrassing!
Was de wagen in stilstand al een opvallende verschijning door het afwijkend kleurgebruik, in beweging kwam deze pas echt tot zijn recht.
Monkey Temple is een wagen met een nieuwsgierig makend verhaal, dat volledig tot uiting kwam tijdens de optocht.

Dankzijde intrigerende soundscore hing daadwerkelijk een bijzondere mystiek om de wagen. De soundscore was bovendien zeer goed getimed en droeg uitstekend bij tot de sfeer en ondersteunde de beweging van de wagen.
Het vakwerk van de groep toonde zich ook in de sprekende ogen van de apen, die echte ‘eye-catchers’ waren.
Klein aandachtspuntje: zorg dat de wagen vanuit alle zichtpunten intrigeert. Dat maakt de voorstelling nog spannender. Een extra (al dan niet subtiel) element linksvoor had de wagen nagenoeg ‘perfect’ gemaakt.
Ander punt van aandacht is het gebruik van boomtakken als lianen en begroeiing. Onderaan waren wortels gebruikt en bovenin meer rechte takken. De wortels gaven een veel dynamischer beeld, dan de rechte takken. Daardoor ontstond ietwat de indruk dat door het veelvuldig gebruik van groen bovenin de wagen, de bovenkant min of meer wegviel tegenover omringende bomen.
Er is inventief en goed gebruik gemaakt van alternatieve materialen, waarbij deze mooi geïntegreerd zijn in de wagen. Nergens detoneerden deze. Het kleurgebruik was, zoals eerder opgemerkt, opvallend afwijkend, en zeer zorgvuldig opgebouwd in tint en structuur.
Omdat de constructie van de wagen open was, bleef de overdonderende wildernis toch luchtig. Het was mooi om te zien hoe de ruïne uit het lid ‘hing’, hieruit bleek wel dat de constructie zeer solide was.

Al met al een wagen waar nog lang over gesproken is.

 

Wij gaan als de brandweer… (9e plaats, 85.76 punten)

Geslaagde 1e wagen van CCM de Kempers.
De brandweerwagen is goed in verhouding. De rood geplakte wagen had mooie contrasterende witte ramen, aluminium ladder en witte wieldoppen. De banden waren in een mooie bordeaux kleur. Net als de grill op de voorkant. Het gele Brandweer logo met witte achtergrond was een prachtig detail!
Deze wagen kwam nog beter tot z’n recht in de optocht. De brandslangen, de kleding van de figurantjes, compleet met bretels en rode brandweercap: Top!
Gelukkig zijn wij als jury niet natgespoten…..Wel goed bedacht het water!